Φιλελεύθεροι και Λαϊκό Κόμμμα συμμαχούν για τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Φιλελεύθεροι και Λαϊκό Κόμμμα συμμαχούν για τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου

Το κόμμα των Φιλελευθέρων ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου Guy Verhofstadt για τη θέση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου καθώς έφτασε σε συμφωνία με το Λαϊκό Κόμμα προκειμένου να στηρίξουν από κοινού την υποψηφιότητα του Ιταλού Antonio Tajani.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Daily Μail, o απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz ανακοίνωσε στο σώμα ότι ότι ο Guy Verhofstadt απέσυρε την υποψηφιότητά στου καθώς Φιλελεύθεροι και Λαικό Κόμμα θα στηρίξουν τον υποψήφιο του Λαικού Κόμματος, Antonio Tajani, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Forza Italia και πρώην εκπρόσωπος του Silvio Berlusconi.

Πλέον ο Τajiani αποκτά προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του ενώ σε μήνυμά του ο G.Verhofstadt επεσήμανε ότι η σημερινή συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών είναι το πρώτο βήμα για το χτίσιμο μια φιλοευρωπαϊκής συμμαχίας που θα αναμορφώσει και θα ενδυναμώσει την ΕΕ.

“Αυτό είναι κάτι απόλυτως απαραίτητο με δεδομένο ότι η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, όπως ο Trump και ο Putin. Πρέπει να συνεργαστοιύμε προκειμένου να αναμορφώσουμε τυην Ένωσή μας”, κατέληξε στο μήνυμά του ο Guy Verhofstadt.