Εξαδάκτυλος: Σοφιστεία να λες ναι στον εμβολιασμό και να μιλάς για εξαναγκασμό

Εξαδάκτυλος: Σοφιστεία να λες ναι στον εμβολιασμό και να μιλάς για εξαναγκασμό

«Είναι σοφιστεία να κάνεις λόγο για εξαναγκασμό όταν λες ναι στον εμβολιασμό», είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο Πρόεδρος του Πανελληνίου ιατρικού συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Εξαδάκτυλος πρόταξε  για άλλη μια φορά την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας: «Είναι απαραίτητο να είμαστε εμβολιασμένοι όπως φοράμε γάντια όταν χειρουργούμε».

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, απάντησε ότι η μόνη κινητοποίηση που πρέπει να υπάρξει αυτή τη στιγμή είναι να πάνε να εμβολιαστούν.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η συζήτηση για τον εμβολιασμό ξεφεύγει της λογικής και των στοιχείων της επιστήμης. Αυτή τη στιγμή βγαίνει ένας άνθρωπος και εκφράζει τις απόψεις του για τα εμβόλια χωρίς να έχει επιστημονική γνώση. Αυτό γίνεται κυρίως μέσω του διαδικτύου και διαχέεται στους υπολοίπους», επισήμανε αναφορικά με τις απόψεις που ακούγονται κατά του εμβολιασμού.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι ο αριθμός των διασωληνομένων και τον νοσηλευομένων είναι διαχειρίσιμος, ενώ αποτελεί αισιόδοξο στοιχείο το ότι από εβδομάδα θα έχουμε καθημερινά 100.000 εμβολιασμούς.

Τέλος, υπογράμμισε ότι μας περιμένει ένα πολύπλοκο φθινόπωρο: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Θα χτιστεί πρώτα η ανοσία ή θα την προλάβει η εξάπλωση του ιού;».