Εξαδάκτυλος: Οι καρναβαλικές παρελάσεις θα ήταν γεγονός υπερμετάδοσης

Εξαδάκτυλος: Οι καρναβαλικές παρελάσεις θα ήταν γεγονός υπερμετάδοσης

Στην πορεία της πανδημίας και στην  επικείμενη χαλάρωση των μέτρων που θα πέσει στο τραπέζι κατά την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Σημειώνεται πως το θέμα του αθλητισμού, των συνεδρίων αλλά και οι Απόκριες βρίσκονται, μεταξύ άλλων στην ατζέντα της Επιτροπής, με τον Αθ. Εξαδάκτυλο να υπογραμμίζει πως «η πιστή τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση» ενώ συμπλήρωσε πως «οι Απόκριες είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού». 

Πιο αναλυτικά, ο Αθ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως «τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται στη χώρα σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών, με τους ειδικούς να παραμένουν επιφυλακτικοί και να τονίζουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή» και πρόσθεσε πως «για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά» Ενώ αναφερόμενος στην πραγματοποίηση των καρναβαλικών παρελάσεων σε όλη την Ελλάδα υπογράμμισε: «Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή. Καρναβαλικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα θα ήταν γεγονός υπερμετάδοσης».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην αύξηση κόσμου σε αθλητικούς ή συνεδριακούς χώρους λέγοντας πως «τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως, έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές». 

Τέλος, ξεκαθάρισε πως στην ατζέντα των Εμπειρογνωμόνων δεν βρίσκεται το κομμάτι της διασκέδασης και το θέμα των όρθιων πελατών αφού δεν προβλέπεται να συζητηθεί αύριο. Χαρακτηριστικά τόνισε πως «κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη».