Euroferry Olympia: Σε ασφαλές λιμάνι - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Euroferry Olympia: Σε ασφαλές λιμάνι - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Στο λιμάνι Πλατυγιάλι Αιτωλοακαρνανίας θα ρυμουλκηθεί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «EUROFERRY OLYMPIA», καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του πλοίου στη σημερινή θέση του, στη θαλάσσια περιοχή Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τη μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι, από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο πλοίο, εξακολουθούν να αγνοούνται δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες.

Το υπουργείο Ναυτιλίας επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό τη μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αδιάκοπες οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων

Χθες βράδυ στο πλοίο εκδηλώθηκε μικρή αναζωπύρωση, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Στο εσωτερικό του πλοίου εξακολουθούσαν να υπάρχουν καπνοί και υψηλές θερμοκρασίες. 

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς, σε δύο από τα καταστρώματα του πλοίου, όπου επιχειρούν με οξυγόνο και ειδικές στολές άνδρες της ΕΜΑΚ, το διοξείδιο του άνθρακα ξεπερνά τα 500 Ppm (μονάδα μέτρησης διοξειδίου). Μάλιστα, η κάθε επιχείρηση που γίνεται δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Η πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Olympia» εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 280 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, 10 άτομα φέρονται να αγνοούνται, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ένας 58χρονος οδηγός.