Έρευνα του Αρείου Πάγου για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Έρευνα του Αρείου Πάγου για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Διπλή έρευνα για τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, με την παραγγελία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή και θα ελεγχθεί αν οι κρατούμενοι είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο. Δηλαδή υπό ποίες προϋποθέσεις (νόμιμες ή μη) μετήχθησαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε είτε ιδιώτης γιατρός είτε του Δημοσίου, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά των ασθενών κρατουμένων.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν και όλα τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα είτε αυτά ήταν από συγγενείς είτε από γιατρούς. 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσιος, χαρακτήρισε το περιστατικό στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού«φοβερή και άγριας έντασης» συμπλοκή ενώ επιτέθηκε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης λέγοντας «μας κατηγορούν για fake news, ας βγουν οι κύριοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πουν πού λέμε ψέματα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση.

Τέλος, ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ