Έρευνα για την Ελ. Τουλουπάκη μετά από δεύτερη αναφορά του αντιεισαγγελέα Γ. Αγγελή

Έρευνα για την Ελ. Τουλουπάκη μετά από δεύτερη αναφορά του αντιεισαγγελέα Γ. Αγγελή

Νέα αναφορά κατά της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη φέρεται να κατέθεσε ο παραιτηθέντας πρώην επικεφαλής της εν λόγω υπηρεσίας και νυν αντιεισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, σύμφωνα με δημοσίευμα της iapopsi.gr

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στον αντιεισαγγελέα ΑΠ, Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διενεργεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την αναφορά του, «ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής κατέθεσε και δεύτερη αναφορά, στην οποία περιγράφει με περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν στο περίφημο ραντεβού της Βιέννης, με το τρίο των εισαγγελέων Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη, και τους Αμερικανούς αξιωματούχους».

«Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Αγγελή, για τα τεκταινόμενα στην έρευνα της Novartis, φαίνεται να προκαλούν καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος μελετάει και τις δύο αναφορές Αγγελή, αναμένεται να στείλει κλήσεις –εάν δεν το έχει ήδη κάνει– στους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, Τουλουπάκη, Ντζούρα, Μανώλη, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας», σημειώνει και προσθέτει ότι καθίσταται πλέον… «δυσκίνητο το αφήγημα της άσκησης ποινικών διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων, που θα έπληττε τον χώρο της αντιπολίτευσης παραμονές εκλογών». «Δεν «περπατάει» πια τόσο εύκολα», συμπληρώνει ως προς το θέμα των υποτιθέμενων αποκαλύψεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής, παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς - τρεις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του που ανέλαβε μετά την παραίτηση του προκατόχου του κ. Γ. Παπαγεωργίου - η οποία αυτήν την εποχή χειρίζεται υποθέσεις όπως της Novartis και του KEΕΛΠΝΟ, με μια πεντασέλιδη αναφορά, όπου κατακεραύνωνε τους χειρισμούς της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis.

Η ιστορική διαδρομή της υπόθεσης, ξεκινά στην Αθήνα με τις έντονες διαφωνίες για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis, μεταξύ του επόπτη εισαγγελέα Αγγελή και της εισαγγελέας Τουλουπάκη, αλλά η κορύφωσή της, τοποθετείται στο ξενοδοχείου Ritz Carlton Vienna, στην Αυστριακή πρωτεύουσα.

Η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από τον επόπτη εισαγγελέα Γ. Αγγελή, την επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της, κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη, είχε φτάσει στην Αυστρία, όπου θα συναντιόντουσαν με τέσσερις εκπροσώπους της αμερικανικής πλευράς. Το ραντεβού κλείστηκε με πρωτοβουλία της κυρίας Τουλουπάκη και εκεί ήταν το πρώτο σημείο τριβής.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα, «στη δεύτερη αναφορά του ο κ. Αγγελής είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε δόθηκε στικάκι με πληροφορίες από τους Αμερικανούς, τις οποίες εκείνος δήθεν αρνήθηκε να πάρει με το πρόσχημα ότι είναι προϊόν υποκλοπής. Ποτέ δεν έγινε λόγος για στικάκι από τους Αμερικανούς, αναφέρει ο αντιεισαγγελέας ΑΠ».

Αντίθετα, υπήρξε ένα πολύ έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον ίδιο και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στο λόμπι του βιεννέζικου ξενοδοχείου. Μετά την επιστροφή των εισαγγελέων στην Αθήνα, ακολούθησε η σύλληψη του προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κα Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς τον πίεζαν να καταθέσει σε βάρος πολιτικών προσώπων ότι τα είδε να χρηματίζονται για την υπόθεση της Novartis.

O αντιεισαγγελέας ΑΠ, Γιάννης Αγγελής, στην δεύτερη αναφορά του φέρεται να καταγγέλλει τρία ακόμη σημαντικά σημεία της έρευνας, που εγείρουν ερωτηματικά τα οποία και παρατίθενται ως εξής:

«Γιατί η κα Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς κατέστησαν τον πρώην γραμματέα της Δημόσιας Σχολής Υγείας, Νίκο Μανιαδάκη, προστατευόμενο μάρτυρα, ενώ ήταν ήδη ύποπτος για δωροδοκία; Γιατί διέκοψαν το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Αμερικανούς, από τους οποίους έπαιρναν στοιχεία και επεδίωκαν κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί τους και ανταλλαγή πληροφοριών σε προφορικό επίπεδο; Kαι τέλος, γιατί δεν έχουν διερευνήσει ακόμη σημαντικές πληροφορίες, που έχουν δώσει οι Αμερικανοί;».