Έρευνα EY: Έκρηξη της ιδιοκτησίας αυτοκινήτων εξαιτίας του COVID-19, με τους millennials στο «τιμόνι»

Έρευνα EY: Έκρηξη της ιδιοκτησίας αυτοκινήτων εξαιτίας του COVID-19, με τους millennials στο «τιμόνι»

Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των ερωτηθέντων που δε διαθέτουν αυτοκίνητο σήμερα, σκοπεύουν να αγοράσουν ένα κατά τους επόμενους έξι μήνες, με το 45% εξ αυτών να είναι millennials. Μόλις 6% θα επιλέξουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα ενώ δραματικά μειωμένη (-69%) προβλέπεται η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για μετάβαση στην εργασία δείνει έρευνα της ΕΥ.

Οι millennials (άτομα ηλικίας 24-39 ετών) αναμένεται να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη πίσω από μία παγκόσμια έκρηξη στην ιδιοκτησία αυτοκινήτων, κατά τους επόμενους έξι μήνες, αντιπροσωπεύοντας το 45% των νέων κατόχων, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της EY, Mobility Consumer Index 2020, η οποία κατέγραψε τις απόψεις περισσότερων από 3.300 καταναλωτών σε εννέα χώρες .

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (31%) που δε διαθέτουν σήμερα αυτοκίνητο, δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα εντός των επόμενων έξι μηνών, ενώ ένας στους πέντε ερωτηθέντες (20%) που έχουν ήδη αυτοκίνητο, δηλώνει ότι είναι θετικός ως προς την αγορά ενός επιπλέον οχήματος. Και οι δύο ομάδες καταναλωτών ανέφεραν τον αντίκτυπο της πανδημίας του COVID-19, ως έναν από τους κορυφαίους λόγους για τις σχεδιαζόμενες αγορές τους.

Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (78%) δηλώνουν ότι είναι πιθανότερο να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους σε έναν μετά-COVID-19 κόσμο, με τους μισούς από αυτούς να είναι millennials (52%).

Το 71% όσων δε διαθέτουν, αλλά αναζητούν σήμερα ένα νέο αυτοκίνητο, εξετάζουν την αγορά ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου μοντέλου, με μόλις 6% να επιλέγουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, και 23% να επιλέγουν υβριδικό.

Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς μειώνεται δραματικά Η έρευνα διαπιστώνει, επίσης, ότι οι δημόσιες συγκοινωνίες θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα, με τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τη μετάβαση στην εργασία να εμφανίζεται μειωμένη κατά 69%, ενώ πτώση 61% αναμένεται στη χρήση τους για αναψυχή και ψυχαγωγία, και 53% στη χρήση για κοινωνικές δραστηριότητες και οικιακές ανάγκες.