Επτά δικογραφίες για διασπορά fake news από αρνητές σχημάτισε η ΕΛΑΣ

Επτά δικογραφίες για διασπορά fake news από αρνητές σχημάτισε η ΕΛΑΣ

Συνολικά επτά δικογραφίες για ανθρώπους ή ομάδες ανθρώπων που που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται ή να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία  και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές. Οι εν λόγω αρνητές υποβάλλουν μηνύσεις, απειλούν και ζητούν εκταφές νεκρών και αποσωληνώσεις ασθενών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στις επτά δικογραφίες καταγράφονται οι εξής υποθέσεις:

1η δικογραφία: Η πρώτη δικογραφία αφορά την ιστοσελίδα: «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς». Αναλυτικότερα εντοπίστηκε ο διαχειριστής και ο συνέταιρος της ιστοσελίδας ενώ εντοπίστηκαν τα κινητά στα οποία παρέπεμπαν για νομικές συμβουλές. Μάλιστα στο σπίτι του διαχειριστή  στο οποίο και έγινε έφοδος και κατασχέθηκαν υπολογιστές και usb

2η δικογραφία: Αφορά την δράση των ιστοσελίδων του εξωτερικού και παράλληλα γίνεται έρευνα για αναρτήσεις βίντεο από αντιεμβολιαστές.

3η και 4η δικογραφία: Περιέχονται οι περιπτώσεις ταυτοποιημένων αρντητών οι οποίοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες για καταθέσεις ως οιωνοί κατηγορούμενοι

5η,6η και 7η δικογραφία: Γίνεται η αναζήτηση ιχνών των κατηγορουμένων που αναρτούν αντιεμβολιαστικό υλικό. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να στέλνουν απειλητικά mail για τους αξιωματικούς που ερευνούν τις υποθέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως συνελήφθη με εντολή της Εισαγγελίας, χθες το βράδυ, ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τη διάπραξη των αδικημάτων της διασποράς ψευδών ειδήσεων, όπως διατυπώθηκε στον Νέο Ποινικό Κώδικα, για θέματα Δημόσιας Υγείας και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοής.