Επιστολή Κεραμεως στους 6.500 εκπαιδευτικούς που φέτος βγήκαν στην σύνταξη

Επιστολή Κεραμεως στους 6.500 εκπαιδευτικούς που φέτος βγήκαν στην σύνταξη

Ευχαριστήρια επιστολή προς τους 6.500 περίπου εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν την σχολική χρονιά 2020-2021, καλώντας τους να μοιραστούν με το υπουργείο Παιδείας προτασεις και ιδέες για την βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας,  απέστειλε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός στέλνει επιστολή σε συνταξιούχους.

Στην επιστολή της η υπουργός καλεί τους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν με την πολιτική ηγεσία, εφόσον το θελήσουν, σκέψεις και απόψεις, να μεταδώσουν γνώσεις και εμπειρία και να προτείνουν τρόπους επίτευξης του κοινού σκοπού, για ένα καλυτερο σχολείο.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή

Αγαπητή/αγαπητέ Εκπαιδευτικέ,

Εκ μέρους της Πολιτείας και, ειδικότερα, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την πολυετή συνεισφορά σας.

Στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας και στη διεύρυνση των οριζόντων τους.

Στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος σύγχρονου, συμπεριληπτικού, ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μελών του πλήρως και αποτελεσματικά.

Στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.

Σας ευχαριστώ θερμά και για έναν επιπλέον λόγο: γιατί τις τελευταίες δύο σχολικές χρονιές, με την υπερπροσπάθεια, την προσαρμοστικότητα και την επιμονή σας, καταφέρατε να διατηρήσετε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών της σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της καθημερινότητάς μας, όπως και στην Παιδεία. Από το Σεπτέμβριο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω ψηφιακές δεξιότητες, υποδομές και διαδικασίες που έχουν αναβαθμιστεί κατά την τελευταία διετία. Η συνεισφορά σας και στον τομέα αυτό θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Φεύγοντας από τη σχολική τάξη, παίρνετε μαζί σας πλούσιες εμπειρίες ζωής και συγκινήσεις, μοναδικές αναμνήσεις από μαθητές, συναδέλφους, από γόνιμες συζητήσεις, από επιστημονικές αναζητήσεις και νέες παιδαγωγικές μεθόδους, εικόνες από περιοχές ανά την Ελλάδα. Θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη στις αποσκευές σας: την έκφραση της βαθιάς μας ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχετε προσφέρει μέσα από την πορεία σας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας αν θελήσετε να μοιραστείτε σκέψεις και απόψεις, να μεταδώσετε γνώσεις και εμπειρία, να προτείνετε τρόπους επίτευξης του κοινού μας σκοπού: ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας.

Με βαθιά εκτίμηση,

Νίκη Κεραμέως