Επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό» της αν. υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα

Επίσκεψη στον «Ευαγγελισμό» της αν. υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα

Το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», επισκέφθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Συνοδευόμενη από τον διοικητή του νοσοκομείου Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, γιατρούς και νοσηλευτές, ενημερώθηκε για τα νέα τμήματα του νοσοκομείου, όπως και για ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον χώρο των επειγόντων περιστατικών, όπου η αναπληρώτρια υπουργός ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Τμήματος Σπσυρίδωνα Κόλλια, εν όψει και της επικείμενης ανακαίνισης του τμήματος με δωρεές του εφοπλιστή Μαρτίνου και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στη συνεχεία η κυρία Γκάγκα επισκέφτηκε τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί ο δεύτερος υπερσύγχρονος Αξονικός Τομογράφος και τον χώρο των νέων χειρουργείων, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το επίπεδο λειτουργικότητάς τους. Συνομίλησε με αναισθησιολόγους, καρδιοχειρουργούς καθώς και γιατρούς άλλων ειδικοτήτων.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε σε χώρους της Μονάδας Εμφραγμάτων, του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων που θα ανακαινισθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους όπως τα καινούργια μαγειρεία.

Η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, για να ακούσει τις απόψεις τους αναφορικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε απάντηση των θεμάτων που τέθηκαν, η κυρία Γκάγκα ενημέρωσε για την αλλαγή στον τρόπο διορισμού των ειδικευομένων ιατρών, ώστε οι θέσεις να καλύπτονται ταχύτερα, για τις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς επίσης και για τις επικείμενες προκηρύξεις θέσεων μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν πάγια κενά.