Επιμένει ο Γ. Μπουτάρης στη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» - Σφοδρές αντιδράσεις

Επιμένει ο Γ. Μπουτάρης στη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» - Σφοδρές αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι προτάσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, για τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ στο πλαίσιο διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αιφνιδίασε για μια ακόμα φορά, καθώς αφενός αναρωτήθηκε αν θα ήταν χρήσιμο η Ελλάδα να αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία», αφετέρου επεσήμανε ότι η ελληνική στάση σπρώχνει τα Σκόπια στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Μάλιστα, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, πρότεινε ως ιδέα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

«Ποια "πάντα δίνουμε" αυτά που έχουν ήδη πάρει;» διερωτήθηκε για την ονομασία. «Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (επίσκεψη του σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)» σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Το περίφημο "όνομα" έχει διχάσει τον κόσμο μας έχει διαλύσει» σημείωσε.

«Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Gruevski» ανέφερε ακόμα για τους Σκοπιανούς. «Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» σχολίασε ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο Γ. Μπουτάρης τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

«Να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες», συνέστησε στον δήμαρχο ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω μιας ανάρτησης του στο Twitter.

Ως εθνικά ανεπίτρεπτο και βραχίονα στήριξης των γειτόνων στη διαπραγμάτευση χαρακτήρισε ο Δημήτρης Καμμένος το θέμα αλλαγής στην ονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία που έθεσε νωρίτερα ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο κ Μπουτάρης έχει φτάσει στο τέλος της καριέρας του και προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με το αρρωστημένο χιούμορ του αλλά στο θέμα αυτό δεν χωράνε αστεία», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.