Επιδρομή κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας για τον Δ. Κουφοντίνα

Επιδρομή κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας για τον Δ. Κουφοντίνα

Καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και βαριοπούλες στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας έκανε το βράδυ της Πέμπτης ομάδα 30 περίπου κουκουλοφόρων.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νεαρά άτομα που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρία τράπεζας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές.

Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ανέβασε φωτογραφίες από το περιστατικό στο twitter.  

Υπενθυμίζεται πως στο Δικαστικό Συμβούλιο του Πρωτοδικείου Βόλου συζητήθηκε σήμερα το θέμα της μη χορήγησης της 7ης άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος, που θα κρίνει εάν θα του χορηγηθεί ή όχι η άδεια.

Σημειώνεται, ότι η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν χορηγήθηκε καθώς η διευθύντρια και η κοινωνική λειτουργός της Αγροτικής Φυλακής Κασσαβέτειας τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης της άδειας, ενώ αντίθετα ο εισαγγελέας του Συμβουλίου Φυλακής μειοψήφησε, με αποτέλεσμα το ζήτημα να οδηγηθεί προς επίλυση στο Πρωτοδικείο του Βόλου.

Ο εισαγγελέας της φυλακής εξέφρασε τη θέση ότι υφίσταται κίνδυνος φυγής και διάπραξης άλλων εγκλημάτων από τη χορήγηση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, επικαλούμενος τη φράση που έχει πει, ότι «ξαναπιάνει το κόκκινο νήμα των αγώνων».

Όπως είναι γνωστό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια και 25χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ισάριθμες δολοφονίες στο πλαίσιο της δράσης του ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν.