Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα ανάμεσα στους ταξιδιώτες από Ντουμπάι

Εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα ανάμεσα στους ταξιδιώτες από Ντουμπάι

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς στη χώρα μας, καθώς εντοπίστηκαν ήδη τα πρώτα κρούσματα ανάμεσα στους Έλληνες που επέστρεψαν με τη χθεσινή πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ,  το πρώτο κρούσμα πρόκειται για γυναίκα που ταξίδεψε στο Εμιράτο για τις γιορτές, και οδηγήθηκε με βαν της Πολιτικής Προστασίας στο σπίτι της όπου και τέθηκε σε καραντίνα για 14 μέρες. Το δεύτερο εντοπίστηκε λίγο αργότερα.

Συνολικά διενεργήθηκαν  207 rapid test το Σάββατο και την Κυριακή σε επιβάτες που έφτασαν στην Αθήνα με πτήσεις από Ντουμπάι.  Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Υπενθυμίζεται πως οι ειδικοί είναι ήδη σε κατάσταση συναγερμού, καθώς στη χώρα μας έχει εντοπιστεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος που είχε εντοπιστεί στη Βρετανία.

Πέτσας: Θα μπουν σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν
H παρουσία πολλών γνωστών συμπατριωτών μας στην ασιατική χώρα για την Πρωτοχρονιά δεν έμεινε ασχολίαστη και από τον Στέλιο Πέτσα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τους κανόνες επιστροφής τους, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού εντός συνόρων.

«Έχουμε πει, ήδη, πριν από τα Χριστούγεννα ότι όποιος θα έρχεται από το εξωτερικό θα υποβάλλεται όχι μόνο σε PCR test 72 ωρών πριν έρθει, αλλά και σε rapid test στο αεροδρόμιο και θα μπαίνει και σε καραντίνα» ανέφερε, ενώ ουσιαστικά σημείωσε ότι το γεγονός ήταν αναμενόμενο:

«Και αυτό, όχι για τους Έλληνες φοιτητές, που θα έρχονταν από το εξωτερικό να δουν τους γονείς τους, αλλά κυρίως για τους Έλληνες που ενώ δεν θα μπορούσαν να πάνε στην Αράχωβα ή σε άλλα θέρετρα, και θα ήθελαν να πάνε κάπου αλλού στο εξωτερικό. Επομένως, η καραντίνα δεν είναι κάτι καινούριο. Θα μπουν, λοιπόν, σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν».