Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών

Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο υπουργείο Οικονομικών

Ένταση υπήρξε στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε στηθεί στην κεντρική θύρα του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν ζητήσει να δοθεί άδεια σε 10μελή επιτροπή να ανέβει στο γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, προκειμένου να παρουσιάσει τα αιτήματα των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία πραγματοποιεί συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων έξω από το υπουργείο Οικονομικών από τις 7:00. 

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ανέφερε ότι «στις 29 Ιουνίου, ο υπουργός Οικονομικών ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου». Στην συνάντηση η ΠΟΕΔΗΝ «θα έθετε μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ» σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «οι συγκεντρώσεις της στο υπουργείο Οικονομικών θα πυκνώσουν. Ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να κρύβεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ».