ΕΝΦΙΑ 2021: Βήμα-βήμα η προβολή του εκκαθαριστικού και η πληρωμή

ΕΝΦΙΑ 2021: Βήμα-βήμα η προβολή του εκκαθαριστικού και η πληρωμή

Από το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν να αναρτώνται τα πρώτα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για το 2021. Με λίγα απλά βήματα μπορούν οι φορολογούμενοι να δουν το ποσό που οφείλουν για τον ΕΝΦΙΑ και το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσουν να εξοφλούν σε μηνιαίες δόσεις από το τέλος του Οκτωβρίου (δύο δόσεις). 

Πιο αναλυτικά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνδεθούν στη νέα πλατφόρμα myAADE και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

O δεύτερος τρόπος για το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ
 

Σημειώνεται ότι υπάρχει και πιο απλός τρόπος για να δει φθάσει ο φορολογούμενος στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ και αυτός οδηγεί στην πληρωμή. Αναλυτικότερα: 

  • Από την αρχική σελίδα του myAADE επιλέγουμε «Οφειλές, Πληρωμές και Επιστροφές»
  • Επιλέγουμε την καρτέλα «Οφειλές εκτός Ρύθμισης»
  • Και μετά οδηγούμαστε στη σελίδα με την Ταυτότητα Οφειλής για τον ΕΝΦΙΑ
  • Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μπορεί να γίνει και μέσα από το σύστημα της ΑΑΔΕ, με τη χρήση τραπεζικής κάρτας. Οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ είναι 6. Η πρώτη πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου ή, μαζί με τη δόση Οκτωβρίου, μέχρι τις 29/10. Η τελευταία δόση καταβάλλεται έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2022.

Πότε ξεκινάνε οι πληρωμές
 

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ έχει προγραμματιστεί να γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Μάλιστα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν στο τέλος κάθε μήνα το ποσό της δόσης, με την τελευταία να πληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη δόση μπορούν να πληρωθούν έως τις 29 Οκτωβρίου 2021. Η τρίτη δόση λήγει στις 30/11/2021, η τέταρτη στις 31/12/2021, η πέμπτη στις 31/1/2022 και η έκτη στις 28/2/2022.