Έναρξη του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Έναρξη του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 300 δημάρχων, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, μεταξύ των οποίων ο Σωκράτης Φάμελλος και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, επιστημόνων και σημαντικού αριθμού δημοτικών υπηρεσιακών παραγόντων, άρχισαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη διαχείριση των αποβλήτων.

«Οι δήμοι που είναι πολύ πιο κοντά στον πολίτη σαφέστατα και πρέπει να χουν έναν κομβικό ρόλο, στην περίπτωση των στερεών αποβλήτων, εφόσον τουλάχιστον το 50% της διαχείρισης πρέπει να εξαντλείται και να αξιοποιείται σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος εισερχόμενος στο συνέδριο.

Ο κ. Φάμελλος αναγνώρισε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση τα τελευταία χρόνια σε σχεδιασμούς και λύσεις και διαβεβαίωσε πως η στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων και επιτάχυνσης λύσεων η κυβέρνηση είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση.

«Η αυτοδιοίκηση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες ανάπτυξης και λειτουργίας της χώρας γιατί είναι εκφραστής της αποκέντρωσης και της δημοκρατίας . Πιστεύουμε ότι οι νέοι περιφερειακοί σχεδιασμοί με τις σημαντικές ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και τη μεγιστοποίηση του ρυθμού της ανακύκλωσης αποτελούν και πρόκληση και ευκαιρία. Θα συμβάλλουμε μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση και στην αποκέντρωση της ανάπτυξης αλλά και στην αποκέντρωση της γνώσης» υπογράμμισε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ