Εμμένει ο Μπογδάνος - Τι είπε για τη διαγραφή του

Εμμένει ο Μπογδάνος - Τι είπε για τη διαγραφή του

Ανάρτηση στο Twitter με την οποία εκφράζει τη λύπη του για τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έκανε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, εμμένοντας πάντως στις θέσεις που εξέφρασε χθες στη Βουλή. 

«Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις», γράφει ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής στην ανάρτησή του.

Το παρασκήνιο της διαγραφής Μπογδάνου

Η διαγραφή του Μπογδάνου ήρθε με εντολή Μητσοτάκη από τη Σλοβενία. Ο πρωθυπουργός αμέσως μόλις ενημερώθηκε για τα όσα είπε ο βουλευτής στην Ολομέλεια, αν και ετοιμαζόταν να μπει στο δείπνο εργασίας των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επικοινώνησε με τους στενούς συνεργάτες του στην Αθήνα και τους είπε να ετοιμάσουν αμέσως την επιστολή του, με την οποία γνωστοποιούσε στον πρόεδρο της Βουλής ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τίθεται εκτός ΚΟ της ΝΔ.  

Όση ώρα γινόταν αυτό επικοινώνησαν μαζί του ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μπούγας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και του γνωστοποίησαν την απόφαση του πρωθυπουργού.  Όλοι όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζουν ότι η διαγραφή του βουλευτή  ήταν ζήτημα χρόνου. Τα όσα είπε χθες στη Βουλή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Σε καμία περίπτωση η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή του, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ο βουλευτής βρισκόταν σε καθεστώς «επιτήρησης» τουλάχιστον τις τελευταίες 15 ημέρες. 

Ο Κ. Μπογδάνος αρεσκόταν στις προκλητικές ενέργειες, ωστόσο η μεγάλη ρήξη επήλθε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν αναπαρήγαγε στο Διαδίκτυο μια λίστα με ονόματα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε καταδικάσει ξεκάθαρα το περιστατικό, επισημαίνοντας πως «η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Ήταν ένα λάθος που αναγνώρισε μεν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά».

Αυτό ήταν και το κύριο σήμα που έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου προς τον νεαρό βουλευτή, απευθύνοντάς του στην πραγματικότητα ευθεία προειδοποίηση για το μέλλον του στους κόλπους της ΝΔ, με τη μορφή «κίτρινης κάρτας». Για τον λόγο αυτό, κυβερνητικές πηγές μετέδιδαν, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της διαγραφής, πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον».

Όπως σημείωναν γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη, είναι η πολλοστή φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποπέμπει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που περνά τα όρια. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τολμήσει ποτέ. Όταν ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία Παράταξη των δοσιλόγων ο Τσίπρας του έκανε χαρούλες.