Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στον παιδίατρο - Πρεμιέρα από την 1η Οκτωβρίου

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στον παιδίατρο - Πρεμιέρα από την 1η Οκτωβρίου

Πρεμιέρα για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών στον παιδίατρο, αντί για τα εμβολιαστικά κέντρα από την 1η Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 15,7% των εφήβων ηλικίας 12-14 χρόνων και το 28,7% εκείνων ηλικίας 15-17 χρόνων. Η δυνατότητα εμβολιασμού στα παιδιατρικά ιατρεία, δημιουργεί προσδοκίες για ενίσχυση του τείχους ανοσίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Ο αριθμός των παιδιάτρων, από τους συνολικά 3.500 ανά την επικράτεια, που θα συμμετάσχουν, αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά. Όλοι θα συμβληθούν με τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες ώστε να υπάρχει κατάλογος ανά περιοχή. 

Ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό, όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer-BioNTech.

Εμβολιασμός παιδιών δημοτικού

 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θεωρείται βέβαιο ότι από το νέο έτος θα επεκταθεί και σε παιδιά δημοτικού, καθώς οι Pfizer και BioNtech ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό μετά τις δοκιμές στις ηλικίες 5-11 ετών.

Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) μέχρι το τέλος του μήνα για επείγουσα χρήση σε παιδιά δημοτικού. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αιτήσεις στις ευρωπαϊκές και βρετανικές ρυθμιστικές αρχές.

 

Εξαδάκτυλος: Δεν θα πληρώνουν οι γονείς τον παιδίατρο για τον εμβολιασμό

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για παιδιά 5 έως 11 ετών

Εμβόλιο κατά κορονοϊού: Pfizer και Moderna ξεκινούν κλινικές δοκιμές για παιδιά 5-11 ετών