Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μεγαλύτερη απειλή από τη Βόρεια Κορέα

Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μεγαλύτερη απειλή από τη Βόρεια Κορέα

Ακόμα μία «σκοτεινή» προειδοποίηση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, αναφερόμενος και πάλι στην τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας πως τεχνολογία αυτή αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από μια πυρηνική αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Musk, γνωστός για την επικριτική του στάση απέναντι στην Artificial Intelligence (AI) δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι ο κόσμος θα ''πρεπε να ανησυχεί περισσότερο για την εξέλιξη των μηχανών. Στο tweet του η φωτογραφία γράφει «Στο τέλος οι μηχανές θα νικήσουν».

Το σχόλιό του αναφερόταν στο γεγονός ότι η τεχνολογία αυτόνομων μηχανών έχει πυροδοτήσει ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο στον κλάδο.

Ο Musk, μεταξύ άλλων, είναι και ιδρυτής του OpenAI, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που προωθεί την «ασφαλή» ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτή ακριβώς η στάση του, τον τοποθετεί απέναντι σε μεγάλο μέρος της βιομηχανίας, ωστόσο βρίσκει δίπλα του και ισχυρούς συμμάχους όπως τον Stephen Hawking, ο οποίος επίσης έχει προειδοποιήσει σχετικά με την εξέλιξη των μηχανών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει δωρίσει εκατομμύρια προκειμένου να διατηρήσει την τεχνητή νοημοσύνη «ευεργετική για την ανθρωπότητα» και σε αρκετές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει ότι θα μπορούσε τελικά να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο. Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε απευθύνει έκκληση για την ύπαρξη περισσότερων κανόνων που θα καθοδηγούν την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.