Έλον Μασκ: Θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους του 2021

Έλον Μασκ: Θα πληρώσω πάνω από 11 δισ. δολάρια σε φόρους του 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, ανέφερε ότι θα πληρώσει δισεκατομμύρια φόρους φέτος. Συγκεκριμένα, την Κυριακή το βράδυ ανήρτησε ένα tweet, στο οποίο αναφέρει ότι πρόκειται να πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια σε φόρους αυτή τη χρονιά. Η δήλωση του Μασκ, έρχεται ως απάντηση στις κατηγορίες της Ελίζαμπεθ Γουόρεν ότι δεν πληρώνει φόρους.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά από μια δημόσια διαμάχη με τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν για τους φόρους, αφού ανέφερε ότι ο Μασκ έχει άδικα επιτραπεί να μην πληρώνει φόρους. «Ας αλλάξουμε τον πλαστό φορολογικό κώδικα, ώστε το Πρόσωπο της Χρονιάς να πληρώνει πραγματικά φόρους και να σταματήσει να φορτώνει δωρεάν όλους τους άλλους», έγραψε η Warren στο Twitter.

«Μου θυμίζεις όταν ήμουν παιδί και η θυμωμένη μαμά του φίλου μου φώναζε τυχαία σε όλους χωρίς λόγο», απάντησε ο Μασκ. 

Δισεκατομμυριούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Musk, του AMZN Jeff Bezos της Amazon και του BRK.B Warren Buffet της Berkshire Hathaway, έχουν αποφύγει να πληρώσουν φόρους εδώ και μερικά χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ProPublica.

Τους τελευταίους μήνες, ο Μασκ πούλησε μεγάλα ποσά μετοχών της Tesla, κάνοντας ακόμη και μια δημοσκόπηση στο Twitter στους ακολούθους του για να δει αν πρέπει ή όχι να πουλήσει περισσότερες μετοχές.