Έλληνας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

Έλληνας κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα

Δύο Έλληνες μαθητές της Β' Λυκείου, διακρίθηκαν στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα. Αργυρός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Αλκιβιάδης Ιωάννης Τουζιαρίδης, μαθητής Β' Λυκείου του Κολεγίου Ψυχικού. Λαμπρή διάκριση απέσπασε και η Σόνια Βουδούρη, επίσης μαθήτρια Β' Λυκείου του Κολεγίου Ψυχικού, η οποία έλαβε την 5η θέση.

Η επιτυχία των δύο παιδιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη δεδομένου του ότι τα Οικονομικά διδάσκονται στην Ελλάδα αυτοτελώς μόνο στη Γ’ Λυκείου, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο οικονομικός εγγραμματισμός ξεκινά πολύ νωρίτερα στο σχολικό πρόγραμμα.

Στις εθνικές φάσεις του διαγωνισμού συμμετείχαν συνολικά 38.000 μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 7 χώρες. Στην Ελλάδα, η Οικονομική Ολυμπιάδα, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων για μαθητές και μαθήτριες λυκείου στη χώρα μας, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά με συμμετοχή 2.352 διαγωνιζομένων από 172 σχολεία της Επικράτειας και 2 σχολεία της Ομογένειας από την Αίγυπτο και την Αλβανία.

Στην πενταμελή ελληνική αποστολή στη Βουδαπέστη που προέκυψε από τον τελικό της εθνικής διοργάνωσης, συμμετείχαν οι Αλκιβιάδης Ιωάννης Τουτζιαρίδης, HAEF Athens College - Psychico College, Σόνια Βουδούρη, HAEF Athens College - Psychico College, Δημοσθένης Κλειδέρης, Εκπαιδευτική Αναγέννηση - Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου, Μάρω Τουρνή, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Pierce και Χρήστος Μανεσιώτης, εκπαιδευτήρια Δούκα.

facebook

«Η οικονομική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα τόσο στη διαδικασία της μετάβασης από το σχολείο στην πραγματική αγορά εργασίας, όσο και στις πολιτικές απόψεις που διαμορφώνονται. Ο διαγωνισμός αυτός είναι λοιπόν ένα μέσο καταπολέμησης του οικονομικού αναλφαβητισμού στην Ελλάδα και στις συμμετέχουσες χώρες», δήλωσε ο αργυρός Ολυμπιονίκης Αλκιβιάδης Ιωάννης Τουζιαρίδης.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος διοργάνωσης της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, Νίκος Ρώμπαπας σημείωσε: «Η μεγάλη φετινή επιτυχία του Άλκη, της Σόνιας και των υπόλοιπων παιδιών της ελληνικής αποστολής στέλνει το μήνυμα της ενίσχυσης της οικονομικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Μέσω της Οικονομικής Ολυμπιάδας στο πλαίσιο της ευρείας κοινωνικής συμμαχίας που ήδη έχει διαμορφωθεί θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ώστε ο οικονομικός εγγραμματισμός να γίνει πολύτιμο κτήμα όλων των παιδιών στη χώρα μας».

Το αυξημένο ενδιαφέρον των μαθητών στα οικονομικά φαινόμενα υπογράμμισε ο Άρης Νότης, καθηγητής οικονομικών και υπεύθυνος προετοιμασίας της ελληνικής αποστολής στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.