Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες στο Σεν Ντενί

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες στο Σεν Ντενί

Οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες, την Τετάρτη, στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης σε ένα διαμέρισμα στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε εντοπιστεί ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ. Υπό κράτηση παραμένει ο όγδοος άνδρας, ο οποίος και παραχώρησε το διαμέρισμα στον Αμπαούντ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, Τζαουάντ Μπενταούντ, λίγο πριν την σύλληψή του, κατά την έφοδο των αστυνομικών αρχών, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρείχε φιλοξενία «στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης» σε δύο πρόσωπα «που είχαν έλθει από το Βέλγιο» και το «μόνο που ήθελαν ήταν λίγο νερό και να προσευχηθούν».

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 8 ετών για τον «θανάσιμο τραυματισμό» δύο ανθρώπων και είχε αποφυλακιστεί το 2013.

Η προφυλάκισή του παρατάθηκε έως 6 ημέρες, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής έρευνας σχετικά με επικείμενη απειλή.

Οι επτά άνθρωποι που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα είναι  μια γυναίκα που συνελήφθη μαζί με τον Μπενταούντ σε δρόμο κοντά στην περιοχή της επιχείρησης και «έξι άνθρωποι που βρίσκονταν εντός του κτηρίου ή πλησίον του», σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού. Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις, οι ερευνητές έχουν αρχίσει να σχηματίζουν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με τη σύνθεση των τριών ομάδων, οι οποίες αποτελούνταν από περίπου 12 τζιχαντιστές, που σκότωσαν 130 ανθρώπους την 13η Νοεμβρίου. Ωστόσο ο ρόλος ενός εξ αυτών, του Σαλά Αμπντεσλάμ, δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί. Ο άνδρας αυτός παραμένει ασύλληπτος.