Ελβετία: Μείωση θερμοστατών και χωρίς ζεστό νερό στο Δημόσιο

Ελβετία: Μείωση θερμοστατών και χωρίς ζεστό νερό στο Δημόσιο

Οι Ελβετοί που δουλεύουν στο δημόσιο θα πρέπει να ντυθούν ζεστά αυτό το χειμώνα, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε ότι τα δημόσια κτίρια θα θερμανθούν σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 20 βαθμούς Κελσίου (68°F) για εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή αφορούν δημόσια κτίρια γραφείων, πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις που ανήκουν στον στρατό. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 6-10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των κτιρίων.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου είναι δυνατόν, η μείωση των θερμοστατών κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα Σαββατοκύριακα και η απενεργοποίηση του μη απαραίτητου φωτισμού και συσκευών.

Η λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών θα μειωθεί μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με στόχο να παραμείνουν ανοιχτά λιγότερα κτίρια.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια εθελοντική εκστρατεία για να παροτρύνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας διαφαίνονται αυτόν τον χειμώνα με σοβαρές συνέπειες.