ΕΛΑΣ: Οικονομική διαφορά η αιτία της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Ν. Ψυχικό

ΕΛΑΣ: Οικονομική διαφορά η αιτία της δολοφονίας του φαρμακοποιού στο Ν. Ψυχικό

Μια οικονομική διαφορά ύψους 300.000 ευρώ φαίνεται πως ήταν η αιτία για τη δολοφονία του 57χρονου φαρμακοποιού στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Νέο Ψυχικό.

Δράστης είναι σύμφωνα με την αστυνομία ένας 51χρονος εργολάβος οικοδομών ο οποίος χρωστούσε το ποσό αυτό στον φαρμακοποιό. Η μεταξύ τους διαφορά είχε φτάσει έως την Δικαιοσύνη, όπου το θύμα προσέφυγε και πέτυχε την κατάσχεση ακινήτου του θύτη.

Η Αστυνομία εξ αρχής εκτιμούσε πως ο δράστης γνώριζε καλά το θύμα και εστίασε σε πρόσωπα που είχαν διαφορές με τον νεκρό φαρμακοποιό. Έτσι, ο εργολάβος προσήχθη την Τρίτη στην Ασφάλεια, όπου λίγη ώρα αργότερα ομολόγησε την ενοχή του.

Η δολοφονία σημειώθηκε το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου. Ο δράστης πλησίασε τον φαρμακοποιό έξω από το σπίτι του, στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας, και μετά από σύντομη συνομιλία τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Η ιατροδικαστική έρευνα βρήκε στο πτώμα του 57χρονου πέντε τραύματα από βολίδες περιστρόφου των 22 χιλιοστών.

Το πλαϊνό τζάμι του αυτοκινήτου από την πλευρά του οδηγού ήταν ανοικτό. Δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα είτε το θύμα είτε ο δράστης να άνοιξε την πόρτα του οχήματος, ο πρώτος στην προσπάθειά του να διαφύγει ή ο δολοφόνος για να τον σκοτώσει.