ΕΛΑΣ: Αναζητούνται με εντάλματα βίαιης προσαγωγής οι «Σαράφης» - «Κελέση»

ΕΛΑΣ: Αναζητούνται με εντάλματα βίαιης προσαγωγής οι «Σαράφης» - «Κελέση»

Το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητά τους μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» βάσει των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ενημέρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ διευκρινίζει ότι «σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους».

«Κατά συνέπεια», εξηγεί η ΕΛΑΣ, «στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων».

Καταλήγοντας δε, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει».

Διαβάστε Περισσότερα