EL Pais: Έρευνα για χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα ζητά ο Rajoy

EL Pais: Έρευνα για χρηματοδότηση των Podemos από τη Βενεζουέλα ζητά ο Rajoy

Η Βουλή της Ισπανίας αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο να έχει χρηματοδοτηθεί το κόμμα των Podemos από την κυβέρνηση Maduro, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.

Μάλιστα, το κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας Freddy Guevara καθώς εκείνος έχει ερευνήσει για λογαριασμό της Βουλής της Βενεζουέλας την εν λόγω υπόθεση. O Guevara αυτές τις ημέρες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ευρώπη όπου και συναντάται με ηγέτες πολλών χωρών

Όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα ο Rajoy σκοπεύει να ζητήσει την κλήση σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής του Guevara, του πρώην υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας Rafael Isea αλλά και της Γενικής Εισαγγελέως της Βενεζουέλας Luiza Ortega Diaz, η οποία έχει διαφύγει από τη χώρα λόγω των διώξεων της κυβέρνησης Maduro, ώστε να προσκομίσουν ό,τι στοιχεία διαθέτουν.

Μέχρι σήμερα οι  Podemos αρνούνται κάθε οικονομική συναλλαγή με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Ωστόσο, ο Mariano Rajoy δήλωσε στη Βουλή ότι αν υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα που έχει χρηματοδοτηθεί από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, ενδιαφέρεται να το μάθει.

Σύμφωνα με την El Pais αν η πρόταση Rajoy γίνει δεκτή, τότε ο ηγέτης των Podemos, Pablo Iglesias, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ισπανική Βουλή.

Διαβάστε Περισσότερα