Έκτακτη σύσκεψη της Ρ. Δούρου με επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων, για το προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη της Ρ. Δούρου με επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων, για το προσφυγικό

Στην ανάγκη «άμεσων νομοθετικών ρυθμίσεων στο επίπεδο του Β'' βαθμού των ΟΤΑ, καθώς και αλλαγής του καλλικρατικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την παραχώρηση ανάλογων πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια Αττικής τις αυξημένες μεταναστευτικές - προσφυγικές ροές», αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ύστερα από την έκτακτη σύσκεψη που διοργάνωσε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας με τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ίδια, αφού υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του θέματος, τόνισε την ύπαρξη «νομικού κενού σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τους πόρους του α' και β' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης» ενώ την ίδια στιγμή η ΤΑ βρίσκεται μπροστά σε ένα οξύ, πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο «υπερβαίνει την Αττική, την Ελλάδα, ακόμη και τον ευρωπαϊκό Νότο καθώς είναι ένα θέμα που αφορά συνολικά όλη την Ευρώπη».

Η Περιφερειάρχης παρατήρησε επίσης ότι «έγινε σήμερα μια πραγματικά και όχι προσχηματικά, γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για το κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού». Τέλος, συμφωνήθηκε η διερεύνηση του ενδεχομένου σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής στην Περιφέρεια Αττικής για το θέμα. Στην έκτακτη συνάντηση μετείχαν οι επικεφαλής όλων των περιφερειακών παρατάξεων, πλην της ΧΑ, η οποία δεν είχε προσκληθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ