Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με συμμετοχή Τσιόδρα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με συμμετοχή Τσιόδρα

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα με αντικείμενο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κυβέρνηση και αρμόδιες υπηρεσίες επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων (5.449) από την έναρξη της πανδημίας, ενώ υπάρχει αύξηση και στον αριθμό των διασωληνωμένων. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν ο Θ. Πλεύρης, η Μ. Γκάγκα, ο Σ. Τσιόδρας και είχαν εσωτερική σύσκεψη με Γ. Γεραπετρίτη, Ά Σκέρτσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που τέθηκε στο επίκεντρο το πρωί με τους περιφερειάρχες.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου και αντικείμενα την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο αναλύουν καθημερινά τα νέα δεδομένα και προβληματίζονται για την εικόνα στη διασπορά του ιού σε συγκεκριμένες περιοχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.Παρά το ότι η κυβερνητική επιλογή του να μην ξανακλείσει η οικονομία και οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι σε πλήρη εφαρμογή, ανησυχία συνεχίζει να καταγράφεται.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι η πληροφορία που θέλει τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά και την πρόσφατη εμφάνιση του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με μεγαλύτερη συχνότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο άντρες δεν έπαψαν σε καμία φάση της πανδημίας να συνομιλούν, όμως τα τελευταία 24ωρα η επικοινωνία αυτή έχει πυκνώσει, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν «πιάσει ταβάνι».

Στο πρωθυπουργικό γραφείο αναλύουν καθημερινά τα νέα δεδομένα και προβληματίζονται για την εικόνα στη διασπορά του ιού σε συγκεκριμένες περιοχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Παρά το ότι η κυβερνητική επιλογή του να μην ξανακλείσει η οικονομία και οι κοινωνικές δραστηριότητες είναι σε πλήρη εφαρμογή, ανησυχία συνεχίζει να καταγράφεται.

Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκονται εισηγήσεις των επιστημόνων που έχουν να κάνουν με χρήση της μάσκας παντού σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές, αυξημένο testing και έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους, περαιτέρω περιορισμούς σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, καθώς και άλλους χώρους συνάθροισης του κοινού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι στους χώρους εστίασης και διασκέδασης ή ακόμη και να απαγορευτεί για ακόμα μία φορά η μουσική.

Κορονοϊός: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων
 

Κόκκινος συναγερμός για τη βίαιη έξαρση της πανδημίας - Ποια μέτρα εξετάζουν οι ειδικοί