Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες - Μικρή παράταση σε εκλογικά κέντρα που υπάρχουν ουρές

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες - Μικρή παράταση σε εκλογικά κέντρα που υπάρχουν ουρές

Στις 20:00 έκλεισαν οι κάλπες (μετά και την παράταση της μίας ώρας) στα περισσότερα εκλογικά κέντρα όπου διεξήχθησαν από τις 07:00 το πρωί οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Μικρή παράταση δόθηκε σε όσα εκλογικά υπάρχει κόσμος που δεν έχει ψηφίσει ακόμα, κυρίως στην Αττική.

Περίπου 270.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 211.191 που είχαν συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του 2017. Περί τις 21:30 το βράδυ αναμένεται καθαρή εικόνα με το 15% του εκλογικού αποτελέσματος. 

Το σύστημα έπεσε μάλιστα για περίπου 15 λεπτά γύρω στις 19:30 λόγω προβλήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο αποκαταστάθηκε περίπου στις 19:45. Κατά μέσο όρο ψήφιζαν 430 άνθρωποι το λεπτό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας δήλωσε νωρίτερα: «Θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει».

Περίπου στις 22:00 αναμένεται καθαρή εικόνα με το 15% του εκλογικού αποτελέσματος.

«Θα είμαστε στον δεύτερο γύρο» εκτιμά το επιτελείο του Α. Λοβέρδου, πρωτιά «βλέπουν» οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ τη βεβαιότητά τους ότι βρίσκονται στον δεύτερο γύρο εξέφραζαν και από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη. Και οι έξι υποψήφιοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.