Έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία απαίτησε απο τις ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν

Έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία απαίτησε απο τις ΗΠΑ ο Ταγίπ Ερντογάν

Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ να εκδώσουν στην Τουρκία τον Φετουλάχ Γκιουλέν απηύθυνε απόψε ο Τούρκος Προέδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι «τα άτομα στην Πενσιλβάνια - εκεί που διαμένει ο Γκιουλέν - πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με τις ΗΠΑ, αλλά περιμένουμε αυτοί οι εταίροι να μας επιτρέψουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημά μας.

Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που μας ζητήσατε τρομοκράτη, τον εκδώσαμε. Τώρα, είπε, τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία για εμάς και περιλαμβάνονται στη λίστα των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο πίσω από το πραξικόπημα ήταν μικρή μερίδα του στρατού και ανέφερε πως το καρκίνωμα αφαιρέθηκε και οι βόμβες δεν σταμάτησαν τη Βουλή και τη δημοκρατία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Πρέπει να είμαστε στους δρόμους για όλη την εβδομάδα, πρέπει να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις καρατομήσεις δικαστικών, τονίζοντας πώς «απομακρύναμε την κηλίδα από το δικαστικό σώμα».

Τέλος  ζήτησε να υπάρχει ενότητα μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων κομμάτων και χαρακτήρισε εχθρούς της Τουρκίας εκείνους που βοηθούν τον Γκιουλέν.