Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ η δεύτερη θητεία της Chr. Lagarde

Εγκρίθηκε από το ΔΝΤ η δεύτερη θητεία της Chr. Lagarde

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε σήμερα τη δεύτερη (πενταετή) θητεία της Christine Lagarde στο «τιμόνι» του Οργανισμού, η οποία ξεκινά στις 5 Ιουλίου 2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, της απόφασης προηγήθηκαν συζητήσεις, με συμμετοχή και της ίδιας της κ. Lagarde, η οποία ήταν και η μοναδική υποψήφια για τη θέση.

Ο επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου, κ. Aleksei Mozhin, δήλωσε ότι για τη λήψη της σχετικής απόφασης εκτιμήθηκε η αποφασιστικότητα της κ. Lagarde και ότι σε ταραγμένους καιρούς για την παγκόσμια οικονομία, η ίδια κατάφερε να ενισχύσει τις δυνατότητες του Ταμείου για στήριξη των μελών του. Παράλληλα, κατάφερε να αναζωογονήσει τις διεθνείς σχέσεις του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες.

 

Από την πλευρά της η κ. Lagarde εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δυνατότητα που θα έχει να ηγηθεί του Ταμείου για άλλα πέντε χρόνια, και εξέφρασε «βαθύτατη εκτίμηση για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου και των 188 χωρών-μελών».

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, το ΔΝΥ έχει προσαρμόσει και ενισχύσει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μελών του και είναι καλά προετοιμασμένο ώστε να τα βοηθήσει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος».

«Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αριθμό σημαντικών μεταβατικών εξελίξεων και είμαστε προσηλωμένοι στο να βοηθήσουμε τα μέλη μας να ανταποκριθούν με επιτυχία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Το Ταμείο παραμένει προσηλωμένο στο θεμελιώδη στόχο του, να συμβάλει στη διασφάλιση της παγκόσμιας οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, μέσω της διεθνούς συνεργασίας» κατέληξε η κ. Lagarde.