Εγκαίνια στους νέους χώρους του ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ

Εγκαίνια στους νέους χώρους του ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ

Τους ανακαινισμένους χώρους παραρτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «ΛΑΪΚΟ» εγκαινίασαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Πρόκειται για μία δωρεά ύψους 750.000 ευρώ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο κ. Αθ. Μαρτίνος, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αιματολογίας-Ογκολογίας Θάνος Δημόπουλος και ο διοικητής του νοσοκομείου Φάνης Ροΐδης.

Πρόκειται για την πλήρη ανακαίνιση των ορόφων 5ος, 3ος και 2ος του κτιρίου παραρτήματος του Νοσοκομείου επί της οδού Σεβαστουπόλεως 16.

Το έργο αφορά στη νέα διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων και την προμήθεια του σταθερού και κινητού εξοπλισμού τους (ξύλινος εξοπλισμός, γραφεία, καρέκλες, Η/Υ, κλίνες χημειοθεραπειών κλπ) με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων χημειοθεραπειών για τους ασθενείς του Νοσοκομείου και τη βελτίωση - αξιοπρεπή ημερήσια νοσηλεία τους στο Ίδρυμα.

Το έργο αυτό εκτελέσθηκε σε τρεις φάσεις, καθώς το συγκρότημα λειτουργούσε παράλληλα με βάση τις εγκεκριμένες Αρχιτεκτονικές και Η/Μ μελέτες, η δαπάνη σύνταξης των οποίων επίσης καλύφθηκε από τη δωρεά.

Μέσω της Δωρεάς δημιουργήθηκαν:

  • Στον 5ο όροφο νέοι χώροι για τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ένα πλήρως ανακαινισμένο κυτταρολογικό εργαστήριο.
  • Στον 3ο όροφο νέοι χώροι για την αξιοπρεπή χορήγηση χημειοθεραπειών των ασθενών του κτιρίου καθώς και νέοι βοηθητικοί χώροι για τη λειτουργία του τμήματος.

Έτσι στον 2ο όροφο συγκεντρώθηκαν τα ιατρεία εξέτασης των αιματολογικών ασθενών ώστε να είναι πιο λειτουργική η ροή των προσερχόμενων ασθενών.

«Πρόκειται για μια συνέχεια προσφορών που λαμβάνουμε από την οικογένεια σας στον τομέα της Υγείας σε πολλά επίπεδα», τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ευχαριστώντας τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο. "Η προσφορά αυτή θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν τη φροντίδα, τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που τους αρμόζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να βρίσκονται στον σκληρό πυρήνα ενός νοσοκομείου.

Στις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έχουμε μια φιλοσοφία ασθενοκεντρική. Να δώσουμε τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αντιληφθεί ότι οι Υγειονομικές Δομές εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες του. Σε αυτό το πλαίσιο κάναμε νομοθετικές παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που ξεκινούν να υλοποιούνται. Αντίστοιχα έχουμε ξεκινήσει και για τη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει κυρίως η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που έχει και την αρμοδιότητα των νοσοκομείων.

Στόχος είναι να έχουμε μια ολιστική προσέγγιση των θεμάτων Υγείας που ξεκινούν από την πρόληψη, φτάνουν στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια φροντίδα Υγείας και σε όλο το κομμάτι της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης.