Εγγύηση ύψους $26 εκατ. προτείνει ο Τηλ. Λαβίδας για να βγει από τη φυλακή

Εγγύηση ύψους $26 εκατ. προτείνει ο Τηλ. Λαβίδας για να βγει από τη φυλακή

Εγγύηση ύψους 26 εκατ. δολαρίων έχει προτείνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιος του Θανάση Λαβίδα, της Lavipharm, ώστε να βγει από τη φυλακή εν αναμονή της δίκης του για τον φερόμενο ρόλο του σε παράνομη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικών με επενδυτικές κινήσεις στις ΗΠΑ.

Αρχικά η δικαστής Ντενίς Κόουτ αρνήθηκε πρόταση εγγύησης ύψους 500.000 δολαρίων που προσέφερε η νομική ομάδα του Τηλέμαχου Λαβίδα, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να διαφύγει για να αποφύγει τη δίωξη. Στη συνέχεια τον έστειλε στην ομοσπονδιακή φυλακή του Μανχάταν. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, ο επιχειρηματίας Τηλέμαχος Λαβίδας είναι ένα από τα έξι άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή σε ένα σχέδιο δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Λαβίδας έλαβε πληροφορίες για την Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του, πρώην μέλος ΔΣ της εταιρείας και διευθύνων σύμβουλος της Lavipharm, και τις μετέφερε σε έναν φίλο που τις χρησιμοποίησε για να βγάλει κέρδη σχεδόν $2 εκατ.

Ο Τηλ. Λαβίδας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ στον πατέρα του δεν έχει απαγγελθεί κάποια κατηγορία.

Αρχικά συνελήφθη ο Μπράιεν Κόεν, στέλεχος στη βαθμίδα αντιπροέδρου της Goldman Sachs. Στην καταγγελία που έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Κόεν κατηγορείται ότι διέρρεε απόρρητες πληροφορίες για περίπου τρία χρόνια με αντάλλαγμα χρήματα, στο πλαίσιο διεθνούς κυκλώματος διαρροής πληροφοριών, που απέφερε στους συμμετέχοντες παράνομα κέρδη ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.