Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κω - Aκολουθεί στις 18:30 η πτήση από Βερολίνο

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κω - Aκολουθεί στις 18:30 η πτήση από Βερολίνο

Έφτασαν οι πρώτες τουρίστες στη χώρα μας χτες στην Κω. Συγκεκριμένα το πρώτο τσάρτερ για τη τουριστική περίοδο 2021, με 25 Ελβετούς τουρίστες προσγειώθηκε χθες Μ. Σάββατο στον αερολιμένα ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ της Κω, σύμφωνα με ρεπορταζ της ΕΡΤ. 

Πιο αναλυτικά, το αεροσκάφος της Edelweiss Air 180 θέσεων, προερχόμενο από Ζυρίχη προσγειώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο, σχεδόν ταυτόχρονα με την πτήση της Skyexpress, που μετέφερε το Άγιο Φως στο νησί. Οι ταξιδιώτες, που εισήλθαν στη χώρα χωρίς την υποχρέωση σημειωτέον της επταήμερης καραντίνας, παρουσίασαν το αρνητικό τεστ για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR, στο οποίο υποβλήθηκαν τις τελευταίες 72 ώρες- πριν από την άφιξή τους-, ενώ ορισμένοι αντιστοίχως και το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση παρουσίασης αρνητικού τεστ 72 ωρών περιλαμβάνει και τα παιδιά άνω των 5 ετών, που θα φτάνουν στην Ελλάδα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στις 6.30 το απόγευμα, Κυριακή του Πάσχα προσγειώνεται στον αερολιμένα της Κω και η πτήση της Ryannair από Βερολίνο, από όπου οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Η τελευταία πτήση από Βερολίνο για τη φετινή τουριστική περίοδο θα είναι στις 24 Οκτωβρίου.

Εν συνεχεία θα ξεκινήσουν οι πτήσεις της εταιρείας από Ρώμη και Μπολόνια.