Ε. Τσακαλώτος: Η αριστερή μας κυβέρνηση κράτησε το υψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη!

Ε. Τσακαλώτος: Η αριστερή μας κυβέρνηση κράτησε το υψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη!

Ρεσιτάλ …παραπληροφόρησης έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρεμβαίνοντας στο ασφαλιστικό – φορολογικό! Από την μία ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε να κρατήσει το υψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη και από την άλλη έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «εμάς ο λόγος μας είναι συμβόλαιο»! «9.100 ευρώ ήταν η πρόταση μας και την κατατάξαμε σε μέσο όρο 8.800 ευρώ, που σημαίνει ότι ένας που δεν έχει παιδιά αυτή στιγμή θα παίρνει 200 το χρόνο λιγότερο από σήμερα και 100 λιγότερα από πρώτη μας πρόταση. Και οι υπόλοιποι έχουν πολύ μικρή επιβάρυνση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Σε ότι αφορά τους μικροεπιχειρηματίες το μόνο που είπε είναι ότι η κυβέρνηση μείωσε την κλίμακα φορολόγησης από το 26% στο 22%. Παράλληλα, υπερασπίστηκε πλήρως το νομοθέτημα και προσωπικά τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, λέγοντας ότι τον …πίεζαν να μην υπάρξει εθνική σύνταξη αλλά στην διαπραγμάτευση …κέρδισε. «Μειώνεται πολύ το ποσοστό αναπλήρωσης για τους πλουσίους και όχι για τους φτωχούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση –διαμέσου του Ε. Τσακαλώτου- φαίνεται να αλλάζει αφήγημα, καθώς πλέον ισχυρίζεται ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε στις εκλογές του Ιανουαρίου. «Να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση. Θα μπορούμε να ξεδιπλώσουμε το παράλληλο μας πρόγραμμα, όταν τελειώσουμε με την αξιολόγηση», τόνισε.
Σχετικά με την διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι αύριο θα πάει στο Eurogroup για να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις και να απαιτήσει να υπάρξει συμφωνία, στο πλαίσιο αυτής του καλοκαιριού. «Σε αυτό το δημοσιονομικό πακέτο εμείς και οι Ευρωπαίοι λέμε ότι το πλεόνασμα το 2018 θα είναι 3,5% και το ΔΝΤ 1,5%. Γι' αυτό και το ΝΔΤ ζήτησε τα προληπτικά μέτρα. Έχουμε, όμως, πείσει ότι τα προληπτικά μέτρα δεν μπορούμε να τα δεχτούμε λόγω συντάγματος και ότι μέτρα παραπάνω από 5,4, δις θα είναι αντιπαραγωγικά από κοινωνική και οικονομική άποψη», τόνισε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. «Οι δικοί μας αριθμοί και της Eurostat λένε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Εσείς της αντιπολίτευσης τι λέτε, ότι πρέπει να τα πάρουμε τα μέτρα;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσακαλώτος.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι το ΔΝΤ ακόμα πιέζει γι' αυτόν τον μηχανισμό ενώ εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί στην διαπραγμάτευση. «Η Γερμανία θέλει ένα μη εφικτό τρίγωνο: Και συμφωνία και ΔΝΤ και να μην δώσω το χρέος», είπε και συμπλήρωσε ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος με το γνωστό του χιούμορ υπογράμμισε ότι του ασκείται «κριτική από τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» και προσέθεσε ότι «όταν πάει για καφέ στον Σόιμπλε και τον Πολ τους…ευχαριστεί» για την προστασία που του προσφέρουν.