Ε. Χριστοφιλοπούλου: Ας αφήσει ο Γ. Κατρούγκαλος "το σόου διαπραγμάτευσης" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Ας αφήσει ο Γ. Κατρούγκαλος "το σόου διαπραγμάτευσης" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Να αφήσει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος "το σόου διαπραγμάτευσης" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις του, σχολίασε για τη συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πρόσθεσε ότι με τη συνέντευξη του ο κ. Κατρούγκαλος «δεν σταμάτησε στις κορώνες λαϊκισμού, την επίθεση στην αντιπολίτευση και την αγνόηση του μεταρρυθμιστικού νόμου 3863/2010. Δυστυχώς ακούστηκαν ψέματα ενώ επιβεβαιώθηκαν οι τερατογενέσεις του δικού του ... πονήματος».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου υποστηρίζει ότι μπορεί μεν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δήλωσε ότι η πρόταση του εγγυάται τις παλιές συντάξεις όμως η αλήθεια είναι διαφορετική: «Σύμφωνα με το α. 15 παρ. 2 περ. β, το 2018 εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει με το νέο σύστημα, η προσωπική διαφορά «απομειούται μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν μετά την θέση σε ισχύ του νόμου αυτού». Συμπέρασμα: ψεύδονται και μετακυλύουν την ευθύνη περικοπών που οι ίδιοι προτείνουν και θεσμοθετούν, στις επόμενες κυβερνήσεις», τόνισε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επιπλέον, επικαλείται διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες, όπως ισχυρίζεται:

- Πρώτον, αδικούν κατάφορα αυτούς που με συνέπεια καταβάλλουν για πολλά χρόνια εισφορές στο σύστημα, και γι'' αυτούς οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες, δημιουργώντας κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μετατρέποντας τίς συντάξεις σε φιλοδώρημα για τις επόμενες γενιές.

- Δεύτερον, αδικούν κατάφορα όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν με ειλικρίνειατα εισοδήματά τους, καθώς οι αυξήσεις των εισφορών είναι υπέρογκες και οι μειώσεις των συντάξεων αναλογικά μεγαλύτερες και ενισχύουν τη φοροδιαφυγή σε περίοδο που το Δημόσιο έχει ανάγκη από έσοδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ