Δύο συλλήψεις και δεκάδες ευρήματα μετά τις εφόδους σε συνδέσμους της Θεσσαλονίκης
Δολοφονία 19χρονου

Δύο συλλήψεις και δεκάδες ευρήματα μετά τις εφόδους σε συνδέσμους της Θεσσαλονίκης

Δύο συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τις εφόδους που έκανε σήμερα, Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ. σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου. Επιπλέον, βρέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα που είναι ικανά να προκαλέσουν σωματική βλάβη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο συλληφθέντων ηλικίας 43 και 36 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τα ευρήματα

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται «αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Διευθύνσεων της Γ.Α.Δ.Θ., απογευματινές ώρες σήμερα (03-02-2022), πραγματοποίησαν επιστάμενες έρευνες σε διάφορες λέσχες φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης» και «στο πλαίσιο των ερευνών, που έλαβαν χώρα παρουσία εκπροσώπων δικαστικής Αρχής, εντός χώρων δεκατριών (13) οικημάτων που στεγάζονται οι λέσχες αυτές και δραστηριοποιούνται φίλαθλοι των ομάδων της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρια, ψαλίδια, λοστοί, καπνογόνα, φωτοβολίδες, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα, πρόσφορα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Σε ό,τι αφορά τη σύλληψη των δύο ατόμων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τους υπευθύνους «δύο εκ των προαναφερόμενων χώρων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Τ. Θεοδωρικάκος: Θα βρεθούν όλοι ένοχοι

 

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι «ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα. Ήδη υπάρχει μια σύλληψη, η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

«Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της, όπως και την κάνει», σημείωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος.

«Καμία ομάδα ποδοσφαίρου ή μπάσκετ δεν έχει να κερδίσει από το να έχει κακούς και εγκληματίες μέσα στους συνδέσμους της και πρέπει να μπει τέλος. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε πολύ ευρύτερη και μεγαλύτερη κίνηση.

Πρώτα από όλα πρέπει να ολοκληρωθεί η εύρεση των ενόχων της δολοφονίας του Άλκη για να νιώσει ο κόσμος ότι αποδίδεται δικαιοσύνη και στη συνέχεια να υπάρξουν πρωτοβουλίες, οι οποίες θα πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω αυτή την υπόθεση», είπε στη συνέχεια ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm και συμπλήρωσε: «Βία και αθλητική ιδέα δεν πάνε μαζί».

Φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών

 

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρηματική ποινή 2.200 ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 19χρονου στη Χαριλάου, ο οποίος δικάστηκε, σήμερα Πέμπτη, με την αυτόφωρη διαδικασία για τα ευρήματα στον σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε αστυνομική έφοδος χθες Τετάρτη.

Στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε ημιώροφο πολυκατοικίας και ήταν κλειδωμένος κατά την άφιξη της αστυνομίας, κατασχέθηκαν - μεταξύ άλλων - αναδιπλούμενοι σουγιάδες, κράνη, βεγγαλικά χειρός, κροτίδες, διάφορα εργαλεία (όπως φτυάρια, σφυριά), δικράνια, μεταλλικοί σωλήνες και ξύλινα ρόπαλα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Επειδή στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν κλειδιά του συγκεκριμένου συνδέσμου, με τα οποία οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία σε βάρος του, εκτός από εκείνη που αφορά το έγκλημα με θύμα τον 19χρονο.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο

 

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πέντε πράξεις και συγκεκριμένα: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας απήγγειλε σε βάρος του ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα και παραμένει υπό κράτηση.