Δύο ακόμη Γερμανοί συνελήφθησαν στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους»

Δύο ακόμη Γερμανοί συνελήφθησαν στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους»

Δύο ακόμη γερμανοί πολίτες συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τουρκία, ανεβάζοντας έτσι σε 55 τον συνολικό αριθμό των Γερμανών που κρατούνται στη χώρα -εκ των οποίων οι 12 για πολιτικούς λόγους, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για σχέσεις με τους επίδοξους πραξικοπηματίες και τους τρομοκράτες.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Maria Adebahr, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Αντάλια. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστή καμία περαιτέρω πληροφορία, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους συλληφθέντες και τις γερμανικές προξενικές αρχές -οι οποίες, όπως τονίστηκε, ενημερώθηκαν από μη επίσημες πηγές.

Μάλιστα, η Adebahr άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι νέες συλλήψεις να οφείλονται επίσης σε πολιτικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των Γερμανών που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις διμερείς σχέσεις, ενώ και η Angela Merkel, στην πρόσφατη συνέντευξή της, απαίτησε εκ νέου την απελευθέρωσή τους.

Ανάμεσα στους φυλακισμένους είναι και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Die Welt, Deniz Yucel, ο οποίος σήμερα συμπληρώνει 200 ημέρες κράτησης.