Δολοφονία 19χρονου: Προσωρινά προφυλακιστέος ο 23χρονος - «Δείχνουν» άλλο άτομο ως δράστη οι συλληφθέντες

Δολοφονία 19χρονου: Προσωρινά προφυλακιστέος ο 23χρονος - «Δείχνουν» άλλο άτομο ως δράστη οι συλληφθέντες

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ο 23χρονος, φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται. Εντωμεταξύ, οι οκτώ συλληφθέντες «δείχνουν» άλλο άτομο, 21 ετών, μεταξύ των συλληφθέντων, ως δράστη της δολοφονίας. 

Αναλυτικά, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητό του, αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνους που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση, χτυπώντας τους ανυποψίαστος φίλους του Άρη, με συνέπεια τον θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δακτυλικά του αποτυπώματα δεν βρέθηκαν πάνω στο δρεπάνι και στο μαχαίρι που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Κατονόμασε τους δέκα συμμετέχοντες ο 23χρονος

 

Ο 23χρονος κατονόμασε τους άλλους δέκα συμμετέχοντες και είπε ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά να εκφοβίσουν τους οπαδούς του Άρη. Δήλωσε μετανιωμένος για το τραγικό περιστατικό. Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, η προφυλάκισή του ήταν αναμενόμενη, καθώς ομολόγησε, ότι παρευρίσκονταν στον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε, ότι όχι μόνο δεν είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, αλλά ότι δεν συμμετείχε καν στη δολοφονική επίθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους δράστες, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο όχημα και μόνο βγήκε από αυτό, χωρίς να πλησιάσει στον τόπο του εγκλήματος.

Προθεσμία έλαβαν οι οκτώ συλληφθέντες

 

Εντωμεταξύ, προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες.

Διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι οκτώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, «δείχνουν» 21χρονο, που είναι εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας. Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία ώστε να γίνει η ταυτοποίηση.

Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του. Για τον 23χρονο υποστηρίζουν ότι δεν βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας. Και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές έπεσε «διχόνοια» στην ομάδα των συλληφθέντων και άνοιξαν στόματα προκειμένου να ελαφρύνουν και τη θέση τους.

Από 20 έως 23 ετών οι συλληφθέντες

 

Οι οκτώ είναι από χθες Κυριακή στα κρατητήρια μετά από μπαράζ συλλήψεων για τη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από ταυτόχρονες έρευνες και εφόδους σε σπίτια.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι τους ηλικίας 20 έως 23 ετών.