Δολοφονία 19χρονου: Οκτώ οι συλληφθέντες - Αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Δολοφονία 19χρονου: Οκτώ οι συλληφθέντες - Αναζητούνται άλλα δύο άτομα

Ακόμη δύο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για την στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ανεβάζοντας έτσι σε οκτώ τον αριθμό των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

«Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία μας και αφορούν σε σύλληψη, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, έξι (6) ατόμων, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι εκτελέστηκαν δύο επιπλέον Εντάλματα σύλληψης. Συνελήφθησαν δηλαδή δύο ακόμη άτομα, ως εμπλεκόμενα στην προαναφερόμενη υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρεται στη νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όλοι οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 20 έως 23 ετών, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν γνωστοί στις αστυνομικές αρχές καθώς είχαν διαπράξει διάφορα αδικήματα κατά το παρελθόν.

Το απόγευμα της Κυριακής είχε ανακοινωθεί ότι συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός) σε επιχείρηση της Αστυνομίας, ενώ εκκρεμούσαν τα εντάλματα σύλληψης ακόμη έξι (εκ των οποίων έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμές οι τέσσερις).

Την Δευτέρα απολογείται στον ανακριτή ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά την δολοφονική επίθεση.

Η εμπλοκή των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν την Κυριακή προέκυψε από βίντεο αλλά και από την επικοινωνία που είχαν στα κινητά τηλέφωνα και στα social media με τον 23χρονο, πριν και μετά τη δολοφονία. Επίσης σύμφωνα με την ΕΡΤ, εντοπίστηκε το δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, καθώς και ο ιδιοκτήτης του που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για άλλα δύο άτομα και πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ο ένας εξ αυτών είναι ο 20χρονος, ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία και συμμετείχε μαζί με τον 23χρονο συμπατριώτη του στην επίθεση με μαχαίρι που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019 και πάλι στην περιοχή Χαριλάου.

Θεοδωρικάκος: Η έρευνα να φτάσει μέχρι το τέλος

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την βία στον αθλητισμό.