«Δοκιμαστικές» διακοπές στη Ρόδο για 200 Ολλανδούς τουρίστες

«Δοκιμαστικές» διακοπές στη Ρόδο για 200 Ολλανδούς τουρίστες

Ολλανδική ταξιδιωτική εταιρεία θα στείλει 200 άτομα για οκταήμερες διακοπές στην Ελλάδα, με στόχο να διαπιστωθεί εάν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσοι επιλεχθούν θα πληρώσουν 399 ευρώ το άτομο για οκτάημερες διακοπές all inclusive στη Ρόδο. Δεν θα τους επιτρέπεται να βγουν από το θέρετρο όπου θα διαμένουν και πρέπει να τεθούν σε καραντίνα μέχρι και 10 μέρες, όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC, τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για το πείραμα που υποστηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση. 

Το σχέδιο της εταιρείας Sunweb, προβλέπει ότι στη Ρόδο θα ταξιδέψουν 187 άτομα ηλικίας 18-70 ετών, στις 12 Απριλίου. Η επιλογή τους θα γίνει βάσει κριτηρίων που έχουν τεθεί από τις ολλανδικές Αρχές.

Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν τα έξοδα για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα tests κορονοϊού θα βαρύνουν την εταιρεία. 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ολλανδικές Αρχές τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να αποφεύγονται μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Μαΐου. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα η Ολλανδία έχει καταγράψει 16.536 θανάτους και 1.246.366 κρούσματα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.