Διυπουργική τηλεδιάσκεψη για τη δημιουργία μνημείου αφιερωμένου στους πεσόντες ANZAC

Διυπουργική τηλεδιάσκεψη για τη δημιουργία μνημείου αφιερωμένου στους πεσόντες ANZAC

H ανέγερση μνημείου στη Λήμνο για τους πεσόντες Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς του Α' ΠΠ και της μάχης της Καλλίπολης (Australian and New Zealand Army Corps - ANZAC), αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσαν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων προς τιμή των εκστρατευτικών σωμάτων των δύο χωρών.

Η ιστορική και πολιτιστική δράση προτάθηκε από το υπουργείο Βετεράνων και Στρατιωτικού Προσωπικού της Αυστραλίας. Όπως έχει ανακοινωθεί, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την αυστραλιανή κυβέρνηση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος Γ', ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, η αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη, ο έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλαττάς - Λαμπρινός, ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Μιχαλακέλης, εκπρόσωποι των ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Διαβάστε Περισσότερα