Δημοσκόπηση Marc για Πρώτο Θέμα: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Κλείνει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση Marc για Πρώτο Θέμα: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Κλείνει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Την μείωση της διαφοράς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, καθώς και τη διατήρηση της διαφοράς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε διψήφιο ποσοστό και μάλιστα με αυξητική τάση, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Μarc.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 13,8 μονάδες, αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη της ίδιας εταιρείας. Ταυτόχρονα όμως καταγράφει και μια ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ που αποδίδεται προς το παρόν στις αλλαγές που έγιναν μέσα από τις διαδικασίας για την εκλογή αρχηγού.

Ενίσχυση που συνδέεται με μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο το τρίτο κόμμα της Βουλής εμφανίζεται να μαζεύει ψηφοφόρους με ρυθμό διπλάσιο από αυτόν που προσελκύει ψηφοφόρους από τη ΝΔ. Η διαφορά των δύο κομμάτων καταγράφεται στις 4 ποσοστιαίες μονάδες από 12,7 που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση, όπου σημειωτέον το ΚΙΝΑΛ επίσης κατέγραφε άνοδο.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη 1 στους 2 πολίτες αξιολογεί θετικά τη θητεία της, με την πλειοψηφία να τάσσεται επίσης θετικά σε μια αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ κυβέρνηση έναντι μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασίας του με το ΚΙΝΑΛ.

Τα στοιχεία και αυτής της δημοσκόπησης αναδεικνύουν την αγωνία που προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχόμενες ανακατατάξεις στην κεντροαριστερή πολυκατοικία, δείχνει δε τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να συσπειρώσει ψηφοφόρους του, υψώνοντας τους τόνους σε μια προσπάθεια να αποφύγει την παγίωση της ανόδου του ΚΙΝΑΛ που θα σημάνει πλήρη απομάκρυνσή του από το αφήγημα της επανόδου στην εξουσία.

Το αίτημα παραίτησης Μητσοτάκη συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις και τα δημοσκοπικά στοιχεία υπέρ του ΚΙΝΑΛ.

Δείτε ολόκληρη της δημοσκόπηση της εταιρείας MARC στο Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.