Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώνει στρώματα και ζωοτροφές για τους πυρόπληκτους

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώνει στρώματα και ζωοτροφές για τους πυρόπληκτους

Κάλεσμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και στους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να στηρίξει όσους πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχουν καταγραφεί επιτακτικές ανάγκες για τη συλλογή στρωμάτων κάθε είδους και ζωοτροφών.

Όσες επιχειρήσεις ή πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτά τα είδη, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313317777. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ' όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται πως κοντά στους πυρόπληκτους σε άλλες περιοχές της χώρας, βρίσκονται και δήμοι της περιφερειακής ενότητας Χανίων, που ανακοίνωσαν ότι από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου, έως και την Τετάρτη 11 Αυγούστου, θα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, οργανώνοντας ταυτόχρονα την αποστολή τους. 

Συγκεκριμένα οι δήμοι Χανίων, Πλατανιά και Κισσάμου, προχωρούν στη συγκέντρωση των ειδών, καλώντας πολίτες και φορείς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων. 

Τα είδη άμεσης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν είναι: 

  • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, μπάρες, δημητριακά). Εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, γάλα μακράς διάρκειας και εβαπορέ. Βρεφικά είδη (γάλα, πάνες).
  • Τροφές ζώων. Είδη προσωπικής υγιεινής για ενήλικες, χαρτί υγείας. Σαπούνια, αντισηπτικά. Μάσκες προστασίας. Φυσιολογικός ορός.
  • Φαρμακευτικά είδη (αλοιφές και σπρέϊ εγκαυμάτων και τραυμάτων, κολλύρια, παυσίπονα, βαμβάκι, γάζες, οινόπνευμα). Υποσέντονα.