Διευκρινίσεις από τις Γαλλικές Αρχές ζητάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Διευκρινίσεις από τις Γαλλικές Αρχές ζητάει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Διευκρινήσεις από τις Γαλλικές Αρχές για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ , διήλθε από την Ελλάδα, ζητά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται τα ακόλουθα :

«Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο ΥΠ.ΕΣ. της Γαλλίας κος Μπερνάρ Καζνέβ στο πλαίσιο ανακοίνωσης τύπου ανέφερε ότι, Υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ , διήλθε από την Ελλάδα.

Η πληροφορία αυτή ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς.

Παρακαλούμε τις αρμόδιες Γαλλικές Αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ