Διαψεύδει η κυβέρνηση άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Διαψεύδει η κυβέρνηση άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Στη διάψευση δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου προχώρησαν κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο εμπορικός κόσμος της χώρας είναι διχασμένος σε αυτό το θέμα. Έχουμε ανοίξει αρκετές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά αυτή (σ.σ. το άνοιγμα τις Κυριακές) δεν είναι μία από αυτές», τόνισε ο Ά. Γεωργιάδης.

Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης δεν αφορά ζητήματα όπως αυτό λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς και δεν πρόκειται να βάλει μια “βόμβα” στα θεμέλια αυτής της “συμφωνίας” που έχει μαζί τους».

Το ζήτημα προέκυψε μετά από σημερινό δημοσίευμα των Νέων, σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.