Διαμαρτυρία τουριστικών φορέων των νησιών του Αιγαίου για το τουρκικό «εμπάργκο»

Διαμαρτυρία τουριστικών φορέων των νησιών του Αιγαίου για το τουρκικό «εμπάργκο»

Κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση απευθύνουν, με ψήφισμα διαμαρτυρίας, οι φορείς του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου, μετά την απόφαση της Άγκυρας να απαγορεύσει στα πλοία της ακτοπλοΐας με τουρκική σημαία να προσεγγίζουν τα ελληνικά λιμάνια, μεταφέροντας κυρίως τουρίστες.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες από 6 έως 8 Οκτωβρίου από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) επισημάνθηκε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, δεδομένου ότι ο συνολικός τουρισμός στο Βόρειο Αιγαίο το 2016 έφτασε τους 283.000 τουρίστες εκ των οποίων οι 145.000 ήταν Τούρκοι. Κατά συνέπεια, το οικονομικό πλήγμα στον τουριστικό, και όχι μόνο κλάδο, είναι σημαντικό.

Ο πρόεδρος του ΕΤΕΕ (Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο) Π. Κουτσίκος ζήτησε από τους σύνεδρους να στείλουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια υπουργεία, Ελλάδος και Τουρκίας για την εξεύρεση λύσης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο κ. Κουτσίκος είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Κουτσίκο ότι θα στηρίξει το αίτημα της Ένωσης, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στις 12 Οκτωβρίου που θα συναντηθεί επίσημα με τον ομόλογό του Τούρκο υπουργό που θα επισκεφθεί την Αθήνα.

Πηγή: skai.gr