Δ. Παπαστεργίου: Θα δώσουμε τη μάχη του εμβολιασμού γειτονιά-γειτονιά

Δ. Παπαστεργίου: Θα δώσουμε τη μάχη του εμβολιασμού γειτονιά-γειτονιά

Ενεργά θα συμβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην εθνική προσπάθεια για την ενίσχυση του εμβολιασμού ενάντια στον κορονοϊό. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπουργοί και εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ο Δ. Παπαστεργίου επισήμανε την ανάγκη να γίνει ακόμη πιο συστηματική και εντατική προσπάθεια στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν»

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ακόμη και σε επίπεδο γειτονιάς, ώστε να ενημερωθούν έγκυρα και να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ ζήτησαν επίσης, να υπάρξει συντονισμός δράσεων και στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας και των δήμων, προκειμένου να προχωρήσει με ακόμη γρηγορότερους ρυθμούς ο εμβολιασμός σε περιοχές που σήμερα είναι πίσω.

Υπογράμμισαν δε, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό μέσω των κινητών μονάδων, που πλέον ενεργοποιούνται, των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, όσο και ευπαθών ομάδων αλλά και πληθυσμών όπως οι Ρομά. Ακόμη, ανέφεραν ότι «για να γίνουν όλα τα παραπάνω και με την πανδημία παρούσα, θα πρέπει να κρατήσουμε το προσωπικό που είχαμε για το σκοπό αυτό, κάτι που ήδη έχουμε ζητήσει».

Σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η Αυτοδιοίκηση, «γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες των τοπικών μας κοινωνιών, θα δώσουμε τη μάχη γειτονιά-γειτονιά, για να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μια μέρα στην προσπάθειά μας να πείσουμε κάθε πολίτη να κάνει το εμβόλιο, ώστε να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας».