Δ. Καμμένος: Να αποσυρθεί η εθνικά επιζήμια τροπολογία για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"

Δ. Καμμένος: Να αποσυρθεί η εθνικά επιζήμια τροπολογία για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"

Την απόσυρση της υπουργικής τροπολογίας που, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος", ανοίγει δρόμο για την αναγνώριση της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" ζητά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος. Ο βουλευτής χαρακτηρίζει την προωθούμενη ρύθμιση "επιπόλαιη" και "εθνικά επιζήμια" και προαναγγέλλει πως ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr o κ. Καμμένος δήλωσε:

"Eίναι μία επιπόλαιη τροπολογία.

Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι παρ ολίγον να ''αναγνωρίσουμε'' δια νόμου "Τουρκους" στην Θράκη Μας;

Αποδεχόμαστε μήπως ότι καταστρατηγούμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσων αυτοπροσδιορίζονται ώς "Τούρκοι Δυτικής Θράκης" με δική τους σημαία;

Αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης "πρωτοβουλίας".

Προσωπικά θα την καταψηφίσω, εάν τελικά κατατεθεί ως έχει" αναφέρει χαρακτηρίστηκα σε δήλωση του και εξηγεί "Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό. Στην Ελλάδα ζει μία θρησκευτική μειονότητα με μέλη της Έλληνες πολίτες.

Και καταλήγει η δήλωση του λέγοντας "Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές τώρα που διάβασαν το καταστατικό της "Ένωσης.." να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας στο επίμαχο άρθρο που πρόκειται να εισαχθεί για ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης  προτείνεται τροποποίηση του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που στην ουσία σημαίνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο αποκτά το δικαίωμα να προσφύγει ξανά στον Άρειο Πάγο προκειμένου να τροποποιηθεί η απόφασή του και να εναρμονιστεί με αντίστοιχες αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σημειώνεται ότι το Ευρωδικαστήριο αποδέχθηκε τις θέσεις εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.