Δ. Βερβεσός: Αν δεν ληφθούν μέτρα την Τετάρτη δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί

Δ. Βερβεσός: Αν δεν ληφθούν μέτρα την Τετάρτη δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί

«Αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα την επομένη Τέταρτη δεν θα διενεργηθούν πλειστηριασμοί. Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς», είπε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος,  Δημήτρης Βερβεσός αναφερόμενος στα επεισόδια των πλειστηριασμών.

«Αν κάθε Τετάρτη γίνονται τέτοια επεισόδια, τις επόμενες ημέρες δεν θα λειτουργεί το Ειρηνοδικείο και η ελληνική δικαιοσύνη. Το δημόσιο πληρώνει για την αναβολή και οι υποθέσεις των πολιτών μένουν πίσω» τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι κινδύνεψαν υπάλληλοι και δικηγόροι που μπήκαν την επομένη ημέρα μέσα στο Ειρηνοδικείο και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν.

Αλαφιασμένοι από τις αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς, προσήλθαν χθες οι υπουργοί στο έκτακτο Πολιτικό Συμβούλιο , όπου τέθηκε το αίτημα της σαφής νομοθέτησης του πλασίου προστασίας για την πρώτη κατοικία μέχρι το σκαλοπάτι των 300.000 ευρώ. 

Στο μεταξύ, ο Νίκος Φίλης ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ως το τέλος του 2017 για προστασία της «λαϊκής κατοικίας», χωρίς ούτε αυτός, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη, να προσδιορίσουν τι εστί «λαϊκή κατοικία».

«Είναι απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό», υπογράμμισε και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Να σημειωθεί, ότι ο Δημήτρης Βερβεσός έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου και πρόσφατα πέρασε στο δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.

Φωτογραφία SOOC